Kkv Innováció

Magyarország egyik motorja a KKV szektor, hiszen a munkavállalók zöme magyar kis és középvállalkozásoknál dolgozik, a hazai GDP közel felét ez a szektor termeli meg. Már önmagában ez a két tényező kiemelt fontosságúvá teszi ennek a szektornak a fontosságát, nem beszélve arról, hogy a KKV szektor sokkal jobban integrálódik a saját földrajzi környezetéhez, az országhoz vagy éppen az adott régióhoz, városhoz, településhez. Egy kisvállalkozás ugyanis sokkal nehezebben tudja a gyártását, szolgáltatását vagy éppen az ügyfélszolgálatát az adott működési területénél kedvezőbb adózási feltételeket nyújtó régióba / más országba telepíteni vagy áthelyezni működésének részét vagy egészét.

Így más megoldást kell keresni, hogy a manapság gazdasági válság sújtotta régiónkban, a növekvő adóterhek és nehezedő adminisztratív feltételek mellett is versenyképesek tudjanak maradni, meg tudják tartani ügyfélkörüket. Ehhez elsősorban további fejlődésre optimalizálásra, hatékonyság növelésre és költségcsökkentésre van szükségük. Az I-Work Közhasznú Alapítvány 2012 májusában elindított KKV innováció projektje éppen ezért jött létre, azaz:

 • támogatási lehetőségeket keresünk a hozzánk forduló kis- és középvállalkozások számára,
  (segítséget nyújtunk pályázati források felkutatásában és útmutatást, segítséget adunk a sikeres pályázat benyújtásához)
 • segítséget adunk a vállalkozás költséghatékonyságának áttekintésében, feltérképezzük a cég, vállalkozás működését és rávilágítunk azokra a pontokra, ahol további költségcsökkentés érhető el a vállalkozás versenyképes működésének fenntartása mellett.
 • Rávilágítunk azokra a pontokra, ahol a vállalkozás távmunka bevezetésével további költségcsökkentést érhet el.
  (ehhez konkrét javaslatokat és tippeket adunk, sőt partnereink segítségével akár konkrét megoldást is javaslunk egy-egy informatikai vagy más egyéb munkafolyamatot támogató alkalamazás kedvezményes igénybevételére).
 • Segéd kezet nyújtunk oktatás és felnőttképzés terén.
  (milyen lehetősgék és források vannak, hogyan éli meg a vállalkozás, ha valamely kolléga munka mellett képzi tovább magát)
 • Ötleteket adunk adózási és jogi kérdésekben, amelyek segítségével legálisan tudja vállalkozásainak egyéb költségeti tovább csökkenteni.
Amennnyiben fenti kérdések valamelyike érdekli Önt vagy vállalkozását, kérjük keressen fel minket:
Jelentkezés